05 Srp

Biopotraviny, sezonní a lokální potraviny nejen na talíři, ale i ve vzdělávání (2025)

Zařízení školního stravování – jídelny základních a mateřský škol – pořizují potraviny prostřednictvím veřejných zakázek malého rozsahu, ponejvíce formou přímých objednávek. Případová studie se zaměřuje na jídelny, které pořizují biopotraviny z ekologického zemědělství (5 – 35 %), podporují krátké dodavatelské řetězce, pořizují sezónní produkci ovoce, zeleniny a brambor a nenakupují vejce nosnic z klecových chovů. Analýza uhlíkové stopy stravování v MŠ Fügnerova Louny nadto ukazuje, kolik emisí CO2 lze ušetřit nákupy udržitelných potravin.

Případová studie

Logo EU
Logo NPO
Logo MMR
© 2025 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR | Dodavatel portálového řešení: Spojené nástroje elektronické, s.r.o.