04 Čvn

Aspekty udržitelného stravování (Město Jičín, 2019)

  • Zadavatel: Město Jičín
  • Název VZ: Využití udržitelných aspektů při stravování
  • Širší společenské zájmy: Sociální a environmentální aspekty

Jičín v posledních dvou letech usiluje nejen o odpovědné veřejné zadávání, ale o odpovědný přístup v rámci většiny svých aktivit. Ve Strategickém plánu města Jičína z roku 2019 je kladen důraz na vytváření zdravého životního prostředí, ekologicky zodpovědné chování a udržitelný rozvoj kvalitních podmínek pro život. Jednu z významných oblastí, kde je uplatňován udržitelný přístup, představuje stravování v městských organizacích. Vedle stravovacích zařízení v mateřských a základních školách pro přibližně 3 tisíce dětí existují další městské organizace, které ve větší či menší míře poskytují stravování nebo občerstvení, ať už samostatně nebo prostřednictvím cateringových agentur.

Případová studie

Logo EU
Logo NPO
Logo MMR
© 2025 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR | Dodavatel portálového řešení: Spojené nástroje elektronické, s.r.o.