06 Srp

Platforma veřejného zadávání

Ministerstvo pro místní rozvoj se v Národní Strategii Veřejného zadávání (dále „Strategie“) zavázalo významně posílit aktivity na podporu zadavatelů, aby odpovídaly požadavkům a novým výzvám, které jsou na veřejné nákupy kladeny.

Pro naplnění cílů Strategie vytvořilo Platformu veřejného zadávání (dále jen Platforma VZ“) jako konzultační a odbornou platformu na podporu výměny zkušeností a pro rozvoj strategického veřejného zadávání sdružující subjekty, kteří:

• se hlásí ke strategickému přístupu ve veřejném nakupování,
  • jsou aktivní při uplatňovaní environmentálně i sociálně udržitelných a inovativních řešení ve veřejném zadávání,
  • naplňují cíle Platformy VZ zejména prostřednictvím společného setkávání a realizace projektů

Cílem Platformy VZ je:

• sdílení zkušeností a příkladů z praxe a jejich reflexe ve vztahu ke strategickému přístupu k veřejnému zadávání,
  • realizace pilotních projektů členy Platformy VZ k ověřování nových řešení, zejm. minimálních standardů udržitelného nakupování,
  • odborné diskuse nad novými tématy a trendy veřejného zadávání (definování vhodných nástrojů a příležitostí v rámci veřejných zakázek, konkrétních požadavků či kritérií a jejich smluvní ošetření),
  • komunikace témat strategického nakupování na odborných fórech.

Nedílnou součástí členství v Platformě VZ je vzájemné potvrzení spolupráce podepsáním Memoranda o spolupráci.

Platforma zajistí pravidelné setkávání zástupců zadavatelů. Předpokládají se dvě osobní jednání za rok a pravidelné jednání (2x měsíčně) v online prostředí (MS TEAMS).

Máte-li zájem o více informací, napište na platformaVZ@mmr.gov.cz nebo ivana.mudrikova@mmr.gov.cz

Logo MMR
© 2024 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR | Dodavatel portálového řešení: Spojené nástroje elektronické, s.r.o.